Oldalak

szombat

Mi lesz veled rally?

Én is megengedhetem, hogy kifejtsem véleményem és információm megosszam veletek ezzel kapcsolatban. Sokakat érdekelhet ez a téma.

A napokban lemondott az RSB ám még aznap este telefonos szavazással megszavazták az RSB vezetőjének Botka Endrét. Közben még az MNASZ tanácsolta, hogy az S és az F csoportot "szorítsák háttérbe hosszabb távon" az az szüntessék meg, mert nem FIA kompatibilis autók mennek ezen csoportokba. Egy kis szorgalmit végeztem és utána számoltam, hogy ha megszüntetnék ezen csoportokat ORB-ben körülbelül olyan 13 autó, Rallye 2-ben pedig olyan 26 autó veszteséget jelentene(Eger rally nevezési listájából számoltam). Ez azt jelentené, hogy maradna a Magyar bajnokságban kb 60 autó és Rallye 2-ben pedig kemény 11 autó versenyezne. Na akkor itt hol marad az ész az MNASZ-ből? Nekik se lenne túl kedvező, ha ezektől a nevezési díjaktól elesnének, mégis a szemétség határát túllépve embertelenségbe fajult Frank Tamás alelnök úr tevékenykedése és hátba szúrási akciója azokkal szemben akik rá tették voksaikat és a versenyzőkkel szemben.
Az MNASZ felszólító levelet küldött az Eger rally szervezőjének, melyben azt utasítják, hogy a verseny vasárnapi időtervét azonnal változtassa meg. Látszik a rally már nem a sport egyik ága az MNASZ szemében hanem egy pénz forrás.
Elérkezett az az idő a rallyba is amikor a pénz beszél a kutya ugat. Ezeket a harcokat két magát "élversenyzőnek" nevező pilóta indította. Köszönjük szépen nekik!
Azonban mi még mindig kitartunk a sport mellett és itt egy idézet mely szívemből szól:

"Számunkra a rally nem az autóversenyzés egyik ága, nem sport, a vetélkedés pedig nem foglalkozás, de még csak nem is egyfajta hivatás, hanem egy életforma. Valami belülről jövő, megfoghatatlan és megfogalmazhatatlan létbizonyosság. Maga az élet."