Oldalak

szombat

Állás foglalás kérése


A szervezőknek is van egy kérdőjelük...

LAROCO Motorsport Egyesület                    
8200 Veszprém Gábor Á. u.2/c.
Tel/fax: 88/407-639; email: laroco@chello.hu


Tárgy: állásfoglalás kérése


Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Gyulay Zsolt Úr
 
elnök
részére


Tisztelt Elnök Úr!

Sportegyesületünk a Laroco Motorsport Egyesület 2011. április 1-3. között tervezi megrendezni az Eger Rallye-t, mely a jóváhagyott versenykiírás és versenynaptárak szerint az ORB és a R2, Historic bajnokságok, valamint a Szlovák és RTE bajnokságok idei  évi nyitó futama is.

A rendezvény előkészítése még 2010. decemberében elkezdődött, beadásra kerültek az engedélykérelmek, valamennyi érintett hatósághoz, hivatali szervekhez, önkormányzatokhoz .
Jelen pillanatban, valamennyi a rendezvény megtartásához szükséges engedély elkészült, az Eger Rallye megrendezésének jogi értelemben vett akadálya nincs.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség döntéshozó testületeiben kialakult a verseny lebonyolításával,programjával kapcsolatos anomáliák azonban szükségessé teszik, hogy hivatalos állásfoglalást kérjünk Öntől!

Azért Öntől, mint az MNASZ jelenlegi Elnökétől, mert az IB, a Sportszakmai Alelnök és az Ön megjelent nyilatkozatai véleményünk szerint ellentmondást tartalmaznak. Ezen nyilatkozatok tartalmából nem szeretnénk téves következtetésre jutni és ezzel tovább gerjeszteni a kialakult feszültséget, problémákat. Pláne nem úgy, hogy az Eger Rallye megrendezését jelentő nagymérvű anyagi kockázat mellé, még egyéb súlyos további bajokat okozzunk saját magunknak. ( RSB, IB - pénzbüntetés, eltiltás )

Ezért tisztelettel arra kérjük Önt, hogy 2011. március 21. (hétfő) napján részünkre egy hivatalos állásfoglalást adni szíveskedjen az alábbi kérdésekben:

1., A MNASZ IB-nek 14 nappal egy rendezvény megkezdése előtt a MNASZ alapszabálya és SZMSZ-ben foglaltak alapján joga van-e megváltoztatni egy három hónapja szervezés alatt álló rendezvény programját?

2., A Szamos Miklós által részemre elküldött és az MNASZ hivatalos weblapján megjelentek alapján IB határozat született arról, hogy az Eger Rallye vasárnapi programját meg kell változtatni!  
"mint feltehetőleg Ön előtt is ismeretes, időközben az RSB tagjai lemondtak tisztségükről, így mint az MNASZ Sportszakmai Alelnöke, az alábbiakban jelzem az IB határozat értelmében elvárt módosítási igényeket: "

3., Az Ön által tett nyilatkozat értelmében azonban, az IB nem hozott olyan határozatot melyben elvárt változtatási igények fogalmazódnak meg, pusztán kéréssel fordulnak a rendező felé! 
Ön szerint amennyiben nem lehetséges a program megváltoztatása és a már kiadott engedélyek módosíttatása, valamint a már gyártás alatt levő dokumentumok újra készítése - itiner, plakát, műsorfüzet, menetlevelek, akkreditkártyák - akkor változatlan programmal, jogi következmények nélkül is megtartható az Eger rallye. Ebben az esetben, bízom abban, hogy csupán félrehallás volt azon megjegyzés (számomra fenyegetés) Szamos Miklós és Koháry Zoltán szájából az IB ülés alkalmával, hogy amennyiben az RSB nem bünteti majd meg a rendezőt, akkor az IB szabja ki rá a maximális 2.000.000., Ft büntetést. Nyilvánvalóan nem állna módunkban ilyen mértékű büntetés megfizetése. Amennyiben pedig ezt nem tennénk meg, akkor az MNASZ szabályai alapján  Veszprém Rallye megrendezésére sem kerülhetne mód általunk……(bízom abban, hogy nem ez a valódi  célja egyeseknek)

Szeretném, hangsúlyozni - és nem szeretném, ha bárki félreértené, vagy szándékosan félre értelmezné - hogy versenyt szeretnénk rendezni, mert elkötelezettek vagyunk a MAGYAR RALLYESPORT felé (melynek szerintünk az RTE is szerves része ) - melyet merem remélni,hogy az elmúlt 17 év munkája is bizonyít, de sem sportegyesületünknek, sem személy szerint nekem, nem áll módomban kalkulálhatatlan kockázatok felvállalása. 
Ezért amennyiben nem sikerül megnyugtatóan tisztázni a kialakult helyzetet rövid időn belül , akkor jelen állás szerint nem tudom, hogyan lesz Egerben verseny….

Bízom abban, hogy a kialakult anomáliákat sikerül megnyugtatóan rendezni valamennyi fél számára, mert még mindig azt szeretném hinni, hogy az Eger Rallye sikeres megrendezése nem pusztán a Laroco MSC érdeke.


Veszprém, 2011. március 19.                       Üdvözlettel:

Lakatos Róbert
Szerv.biz.elnök
    Sk.