Oldalak

csütörtök

Nissen támogatja Ogiert a nagy meglepetést


A Volkswagen Motorsport igazgatója Kris Nissen azt mondja: nem lenne meglepve, ha Sebastien Ogier tovább növelné a súlyát az idei FIA WRC egy alacsonyabb kategóriájának, a Super 2000-es kategóriának.

Ogier , aki hétszer nyert a bajnokság különböző versenyein, és navigátora Julien Ingrassia egy Skoda Fabia S2000-es autóval szállnak küzdelembe idén a bajnokság összes versenyén és mind e mellett fejlesztik a Volkswagen Polo R WRC-t, ami a Német támadás lesz 2013-ban.

Az S2000-es autók hozzátevőlegesen 20bph-vel kevesebbel dolgoznak, mint a WRC-k. Annak ellenére, hogy ekkora a hátrány, Ogier a harmadik leggyorsabb időt futotta a Rallye Monte-Carlo nyitószakaszán és a legvégén legjobb négy között végzett.

Nissen aki aláírt egy hosszú távú szerződést Ogierrel azt mondta: „Sebastien sebessége hihetetlen volt a nyitószakaszon [a Rallye Monte-Carlon]. Ez azt bizonyítja, hogy a leigazolt pilótában nagy lehetőségek rejlenek. Meg vagyok róla győződve, hogy ő egy [másik] hatalmas meglepetés lesz a világbajnokságban idén."

Ogier Svédországban a norvég tehetséggel, Andreas Mikkelsennel együtt csatlakozott a Volkswagen felállásához . A 22 éves tehetség uralta az Intercontinental Rally Challenge-t és azzal a csapattal lett bajnok akikhez tavaly júliusban csatlakozott a Neste Oil Finnland versenyre. Ő fogja tesztelni hétfőn a Volkswagen kézben lévő Skodát
forrás: wrc.com